Dette er MediYoga - medisinsk yoga

Til deg som går til behandling hos «Friske Tønsberg»!

Du kjenner bedre enn noen hvordan alderen kan sette sitt preg på en voksen kropp; vond rygg, nakke og skuldre - stive og støle blir mange av oss.

Hvordan kan man hindre og lindre slike symptomer og samtidig redusere stress og styrke kroppen? Medisinsk yoga kan hjelpe deg - velkommen på kurs!

Treningstidspunkt:Tirsdager kl. 17-1 8.

Treningssted: «Friske Tønsberg».

Kursstart: Løpende påmelding.

Kursavgift: Kr 1 400 kr (7 timer).

MediYoga er en terapeutisk yogaform, med enkle øvelser og pusteteknikker som kombineres med meditasjon. Øvelsene stimulerer kroppens funksjoner, øker sirkulasjonen, og balanserer fysisk, mentalt og følelsesmessig. Alle øvelser gjøres med utgangspunkt i den enkeltes kapasitet. Det er en myk, dynamisk form for yoga som påvirker hele kroppen på mange ulike nivåer samtidig; pust og lunger, muskler, fordøyelsessystemet, hormoner og kjertler, lymfesystemet, nervesystemet og hjernen.

Yoga er svært effektivt for personer som føler seg stresset og sliten. Yoga hjelper til å finne en indre ro som igjen har mange positive ringvirkninger.
Du trenger ingen forkunnskaper, du kan være stiv i kroppen, ung eller gammel. Du kan få et opplegg tilpasset deg, enten alene eller i ei gruppe.

Institutet for medicinsk yoga (IMY) i Stockholm har utviklet denne yogaformen siden 1996. Göran Boll, som er grunnlegger av IMY, har utviklet en rekke programmer og terapeutiske systemer som benyttes ved rehabilitering av grupper med forskjellige lidelser.

Ved hvilke problemer / sykdommer hjelper medisinsk yoga

Astma, forskjellige ryggproblemer, Parkinsons sykdom, søvnproblemer, hjerteproblemer, spiseforstyrrelser, migrene og hodepine, og stressrelaterte lidelser.

MediYoga benyttes i dag i en rekke helseinstitusjoner og sykehus i Sverige, herunder på Karolinska Universitetssjukhuset som er et av Europas største og best ansette sykehus. Svenske pasienter får yoga på resept som et ledd i behandling og rehabilitering. Mange av Sveriges største bedrifter tilbyr yogaklasser til sine ansatte som et effektivt element i å bedre arbeidsmiljøet og å redusere sykefraværet.

Forskning
Det er i senere år gjennomført en rekke internasjonale forskningsprosjekter på medisinsk yoga. Som et resultat av dette er bruk av yoga integrert med ordinær medisinsk behandling og rehabilitering for mange pasientgrupper ved ledende sykehus rundt i verden, så som ved de amerikanske Johns Hopkins og Memorial Sloan-Kettering.

Medisinsk kompetanse
Alle instruktører og terapeuter som sertifiseres innenfor MediYoga, har medisinsk grunnkompetanse og det er i all hovedsak sykepleiere og fysioterapeuter som tar tilleggsutdannelse som MediYoga instruktør (se eksempelvis første utgave av Sykepleien.no for 2012)

Medisinsk yoga er basert på den klassiske kundaliniyoga, en mange tusenåring yogatradisjon fra nord i India og Tibet.

Her er noen aktuelle artikler:

www.sykepleien.no

www.health.harvard.edu

www.johnshopkinshealthalerts.com

www.health.harvard.edu